tag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post2803897742801793657..comments2024-03-08T17:53:40.678+01:00Comments on K'lary, penaty, szwarc, mydło i powidło: Persea, smaczliwka i owoc maślany, czyli - awokadoK'larahttp://www.blogger.com/profile/12889468337237557488noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post-85711626828610770042014-01-04T19:48:14.619+01:002014-01-04T19:48:14.619+01:00Tak, słyszałam o guacamole. Na pewno zrobię te pas...Tak, słyszałam o guacamole. Na pewno zrobię te pastę, tylko teraz awokado jest marnej jakości (w sklepach) i do tego drogie.K'larahttps://www.blogger.com/profile/12889468337237557488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post-57405486248286092672014-01-04T17:29:57.773+01:002014-01-04T17:29:57.773+01:00Klaro, tam gdzie owoc nie styka sie z pestka, to t...Klaro, tam gdzie owoc nie styka sie z pestka, to ta czesc ciemnieje.Taki urok awokada.<br />Znana jest tez pasta do chleba, grzanek itp. z dodatkiem czosnku, cebuli, cytryny i przypraw o nazwie guacamole.<br />Pycha!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post-84030310881575382512013-12-21T20:57:23.659+01:002013-12-21T20:57:23.659+01:00Po rozkrojeniu zużywam połowę owocu a z drugiej ni...Po rozkrojeniu zużywam połowę owocu a z drugiej nie wyjmuję pestki - wtedy część z pestką nie ciemnieje. Zawsze tak robię i owoc nie ciemnieje. :)K'larahttps://www.blogger.com/profile/12889468337237557488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post-45360898251679998872013-12-21T20:09:09.232+01:002013-12-21T20:09:09.232+01:00Szkoda, ze taki super - hiper owoc - tak szybko ci...Szkoda, ze taki super - hiper owoc - tak szybko ciemnieje. Po rozkrojeniu, najlepiej szybko spozyc.<br />Ja tam lubie prostote - czyli awocado, sol, peper, sok z cytryny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post-35852192640302939562013-12-03T10:32:28.043+01:002013-12-03T10:32:28.043+01:00Cudowny, apetyczny w wpis. Awokado moje ulubione. ...Cudowny, apetyczny w wpis. Awokado moje ulubione. Dodajesz do zupy?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18282183250447594529noreply@blogger.com