tag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post6285519653668548670..comments2024-03-08T17:53:40.678+01:00Comments on K'lary, penaty, szwarc, mydło i powidło: Naturalne aromaty do ciastK'larahttp://www.blogger.com/profile/12889468337237557488noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-7721833119626989644.post-9166417978897523472012-11-28T09:59:42.107+01:002012-11-28T09:59:42.107+01:00Taki zapachy kojarzą mi się ze zbliżającymi święta...Taki zapachy kojarzą mi się ze zbliżającymi świętami... Mój sposób na kandyzowaną skórkę pomarańczową to: zagotowanie w rondelku z wodą i cukrem (szklanka wody, szklanka cukru) obranej skórki z dwóch pomarańczy, aż większość wody odparuje a skórka zrobi się jakby szklista. Jak ostygnie skórkę przechowuję w szczelnie zamkniętym woreczku. Mam nadzieję, że aromat się spodoba :)Elaviahttp://elavia.plnoreply@blogger.com