Strony

poniedziałek, 18 marca 2013

Seler i maliny


W ramach wiosennej odnowy (odnowa od nowa :) ) i idąc za ostatnimi postanowieniami: by jeść duużo surówek, polecam dziś:

Surówkę z selera z dodatkiem mrożonych malin
 1 duży, obrany seler
pół słodkiego jabłka
garść mrożonych malin
garść płatków migdałowych
jogurt naturalny własnego wykonania (ostatecznie może być mleczarski)
1 łyżka dobrej wiejskiej śmietany

Seler i jabłko utrzeć na tarce o małych oczkach, dodać jogurt, śmietanę, wymieszać.
Dodać maliny, wymieszać delikatnie, posypać płatkami migdałów.

Uwaga, zmrożone maliny trzeba wyjąć poprzedniego wieczora z zamrażarki, przenieść do lodówki, pozostawić, aby powoli rozmroziły się same - zachowają w ten sposób kolor, kształt i aromat.




.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz